terug

Kogels hebben geen namen

Door redactie op woensdag 1 mei 2013

khgn In samenwerking met de deelgemeente Hoogvliet heeft de Antilliaanse gemeenschap onder leiding van filmregisseur Vincent van den Broek een documentaire gemaakt om het wapenbezit en het gebruik van vuurwapens onder Antilliaanse jongens en mannen tegen te gaan.

De documentaire ‘Kogels hebben geen namen’ is gemaakt op initiatief vanuit de Antilliaanse gemeenschap zelf. De Antilliaanse gemeenschap wil met deze documentaire de boodschap overbrengen dat wapenbezit en wapengebruik niet worden getolereerd. Die wil af van het negatieve imago en de film moet mede toe bijdragen.

De regisseur Vincent van den Broek, zelf woonachtig in de deelgemeente, belicht het onderwerp dan ook vanuit de Antilliaanse gemeenschap. Er komt geen hoogwaardigheidsbekleder aan te pas.

De film
In de documentaire komt naar voren dat Antilliaanse jongeren het gedrag van rappers in videoclips kopiëren. Mooie auto’s, veel vrouwen, bergen geld en gouden kettingen is een levensstijl die ze zichzelf willen aanmeten. Hun leef wijze gaat om ‘snel money ’ te maken. Ook vertrouwen de jongeren elkaar niet. En ze komen makkelijk aan wapens en gebruiken deze ook omdat ze bang zijn om zelf neergeschoten te worden.

Oplossing
De documentaire toont ook mogelijke oplossingen: een dagbesteding, meer vertrouwen in hulp uit de omgeving en een positiever beeld van Antillianen creëren in de media.

 

Waar te zien
Afgelopen maand werd de film gepresenteerd in aanwezigheid van Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam was aanwezig tijdens deze première.
De documentaire is op YouTube te zien.


Reacties zijn gesloten